en English

CMC Markets publiceert tussentijdse resultaten voor het halfjaar eindigend op 30 september 2022

Inhoudsopgave

Nettobedrijfsresultaat 21% hoger ten opzichte van H1 2022. Driejarig groeiplan op schema. CMC Invest is met succes gelanceerd in het VK, gevolgd door Singapore.

Voor het afgesloten halfjaar30 september 202230 september 2021Veranderen
Netto bedrijfsresultaat (£ miljoen)153.5126.721%
Handelsnetto-inkomsten (£ miljoen)128.4101.027%
Netto-inkomsten beleggen (£ miljoen)20.824.2(14%)
Overige inkomsten (£ miljoen) 4.31.5173%
Winst voor belastingen (£ miljoen)36.636.01%
Gewone winst per aandeel (pence)10.29.66%
Dividend per aandeel (pence)3.503.50-
Handelsbruto klantinkomen (£ miljoen)154.9127.022%
Behoud van inkomsten voor handelsklanten83%80%
Handelen in actieve klanten (nummers)50,19953,834(7%)
Handelsinkomsten per actieve klant (£)2,5581,87736%
Beleggen actieve klanten (cijfers)164,632185,847(11%)

Opmerkingen:

 • Het nettobedrijfsresultaat vertegenwoordigt de totale inkomsten exclusief de introductie van partnercommissies en heffingen
 • Handelsnetto-inkomsten vertegenwoordigen contracten voor verschil ("CFD”) en spread bet bruto klantinkomen na aftrek van kortingen, heffingen en winsten of verliezen op het gebied van risicobeheer
 • De netto-inkomsten uit investeringen vertegenwoordigen de inkomsten uit effectenmakelaars exclusief kortingen
 • Handelsbruto-klantinkomen vertegenwoordigt spreads, financiering en provisies die aan klanten in rekening worden gebracht (transactiekosten van klanten)
 • Actieve klanten vertegenwoordigen die individuele klanten die dat wel hebben traded met of gehouden a CFD of spread bet positie of wie traded op het beursplatform minstens één keer tijdens de periode van zes maanden
 • Handelsinkomsten per actieve cliënt vertegenwoordigen de totale handelsopbrengsten van handelende actieve cliënten na aftrek van kortingen en heffingen
 • Een aansluiting van alternatieve prestatiemaatstaven ("APM's") voor de omzet met de primaire overzichten van de Groep is te vinden op pagina 34

Financiële hoogtepunten H1 2023

 • Nettobedrijfsresultaat van £153.5 miljoen (H1 2022: £126.7 miljoen +21% j-o-j).
 • De handelsnetto-omzet bedroeg £ 128.4 miljoen (H1 2022: £ 101.0 miljoen +27% j-o-j).
 • De netto-inkomsten uit investeringen bedroegen £ 20.8 miljoen (H1 2022: £ 24.2 miljoen -14% j-o-j).
 • Bedrijfskosten (exclusief variabele vergoeding) van £ 106.3 miljoen (H1 2022: £ 83.1 miljoen1 +28% j-o-j) en £115.6 miljoen (H1 2022: £89.7 miljoen1 +29% j-o-j) inclusief variabele vergoeding. Het grootste deel van de kostenstijging weerspiegelt investeringen voor groei op de investerings- en handelsplatforms van CMC.
 • Regelgevende totale kapitaalratio van 610% (FY 2022: 489%) en netto beschikbare liquiditeit van £ 254.2 miljoen (FY 2022: £ 245.9 miljoen).
 • Interimdividend van 3.50 pence per aandeel (H1 2022: 3.50 pence) met een verwacht totaaldividend voor het jaar in lijn met het beleid van 50% van de winst na belastingen.

Operationele hoogtepunten

 • Plannen om het nettobedrijfsresultaat van de Groep over drie jaar met 30% te laten groeien op basis van de resultaten van 2022 en de onderliggende omstandigheden, blijven op schema.
 • Aanzienlijke ontwikkelingsupgrades geleverd op bestaande handelsplatforms in H1 2023. Deze omvatten verbeterde FX-liquiditeitsfunctionaliteit, nieuwe handelsanalyses, nieuwe prijsfuncties en verbeterde onboarding-initiatieven. Verdere productupgrades op schema voor levering in H2 2023.
 • Uitbreiding van CMC Invest gaat door. De recente lancering van het Britse investeringsplatform, CMC Invest Het VK, waar de komende maanden nieuwe producten zullen worden toegevoegd, zal tegen het einde van FY 2023 worden gevolgd door de lancering van CMC Invest Singapore. Verdere regionale uitbreiding in Nieuw-Zeeland en Canada wordt ook overwogen.
 • De cijfers van actieve klanten in de handel daalden met 7%, hoewel alle regio's een stijging van de omzet per klant (+36% j-o-j) zagen, grotendeels als gevolg van hogere klantinkomsten en een stijging van het behoud van klantinkomsten tot 83% (H1 2022: 80%). CMC's marketingfocus op premiumklanten blijft een succesvolle strategie voor de Groep.
 • De leidraad voor de bedrijfskosten voor FY 2023 blijft ongewijzigd op £ 215 miljoen exclusief variabele beloning. De aanhoudende zwakte van het GBP en het rekruteringspercentage voor de uitvoering van strategische initiatieven kunnen leiden tot hogere kosten.

1 Cijfers 30 september 2021 aangepast om sociale belastingen op jaarlijkse discretionaire bonus voor boekjaar 2022 op te nemen binnen variabele beloning

Lord Cruddas, Chief Executive Officer, merkte op:

“Ik ben verheugd opnieuw een sterke prestatie te kunnen melden voor de eerste zes maanden van het jaar. We zagen een versnelling van de activiteit in FX en grondstoffen naast de normale activiteit in onze indexstroom tijdens een periode van verhoogde aandacht voor monetaire beleidsmaatregelen over de hele wereld en een toename van de marktvolatiliteit en handelsvolumes.

Tegen deze achtergrond liggen we op schema om onze driejarige uitbreidingsinitiatieven te realiseren die gericht zijn op het genereren van hogere inkomsten en het diversifiëren van onze inkomsten. We blijven ons inzetten voor het verbeteren van ons aanbod in onze kernactiviteiten CFD en spread bet-bedrijven, waardoor onze klanten toegang hebben tot een breder scala aan producten via onze bekroonde platforms. In onze institutionele handelsactiviteiten blijven we volumes groeien als een niet-bancaire liquiditeitsverschaffer op de FX-spotmarkt. Ik ben ook verheugd dat we onze nieuwe investeringsactiviteiten in het VK hebben gelanceerd, CMC Invest VK. Deze stap in het Verenigd Koninkrijk naar zelfgestuurd beleggen is een belangrijke mijlpaal voor ons en vormt een aanvulling op onze toch al toonaangevende effectenhandelactiviteiten in Australië. CMC Invest UK zal de komende maanden aanzienlijke nieuwe producttoevoegingen zien, waardoor het platform wordt uitgebreid met ISA's, rekeningen met meerdere valuta's, onderlinge fondsen en SIPP's. De Britse vermogensmarkt blijft een aantrekkelijke omgeving en we liggen op schema om particuliere beleggers een marktleidende oplossing te bieden voor langetermijninvesteringen en het creëren van vermogen.

Ik ben ook enthousiast over de voortdurende geografische uitbreiding van ons aanbod naar nieuwe regio's zoals Singapore. We hebben toegezegd om CMC Invest Singapore tegen het einde van FY 2023 te lanceren. Dit zal een aanvulling vormen op onze toch al aanzienlijke activiteiten in Australië, waar de migratie van het ongeveer 500,000 ANZ Share Investing-klantenbestand op tijd zal worden voltooid, tegen het einde van dit jaar. financieel jaar.

We zijn op weg naar diversificatie en gebruiken onze bestaande platformtechnologie om B2B- en B2C-investeringsactiviteiten binnen te halen. Onze strategische groeiplannen liggen op schema en zullen zorgen voor een aanzienlijke uitbreiding van nieuwe activiteiten terwijl we nieuwe producten introduceren in onze retail-, institutionele en effectenhandelsactiviteiten.”

Forward-looking statements

Deze handelsupdate kan verklaringen bevatten die toekomstgericht van aard zijn. Toekomstgerichte verklaringen omvatten bekende en onbekende risico's, veronderstellingen, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties of prestaties van de Groep wezenlijk verschillen van toekomstige resultaten, prestaties of prestaties die worden uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Behalve zoals vereist door de Noteringsregels en de toepasselijke wetgeving, neemt de Groep geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken, te herzien of te wijzigen om gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven die plaatsvinden na de datum waarop dergelijke verklaringen zijn gepubliceerd.

MAR openbaarmakingsverklaring

De informatie in deze aankondiging wordt door het bedrijf beschouwd als voorwetenschap zoals bepaald in de Market Abuse Regulation ("MAR"). Na publicatie van deze aankondiging via de Regulatory Information Service (“RIS”), wordt deze voorwetenschap geacht zich in het publieke domein te bevinden.

Marco Garcia
Marco Garcia

Over de auteur van dit bericht: Marco is een trader al vele jaren en blogt er graag over brokers en forex handel.

Vond je dit bericht leuk?

1.0
Beoordeeld 1 van 5
1 van de 5 sterren (1 stem)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddelde0%
arm0%
Verschrikkelijk100%

Wat wil je trade?

We hebben de top geselecteerd brokers, afhankelijk van wat je wilt trade het meest.

Laatste update: februari 2023