Top 80 handelsindicatoren om uw resultaten een boost te geven

4.8 van de 5 sterren (8 stemmen)

Ontgrendel het potentieel van technische analyse met deze uitgebreide gids voor de top 80 handelsindicatoren, onthullende strategieën om uw handelsresultaten een boost te geven.

top 80 indicatoren voor handelssucces

💡 Belangrijkste afhaalrestaurants

  1. Handelsindicatoren zijn krachtige hulpmiddelen die inzicht geven in markttrends, volatiliteit, momentum en volume. Ze kunnen waardevolle informatie bieden om u te helpen bij uw handelsbeslissingen.
  2. Elke handelsindicator dient een uniek doel en kan in verschillende marktomstandigheden worden gebruikt. Begrijpen hoe en wanneer ze allemaal moeten worden gebruikt, is cruciaal voor het ontwikkelen van een alomvattend trading strategie.
  3. Het combineren van meerdere indicatoren kan een robuuster beeld van de markt geven, signalen helpen bevestigen en mogelijke valse alarmen voorkomen.

De magie zit hem echter in de details! Ontrafel de belangrijke nuances in de volgende secties... Of spring direct naar onze Veelgestelde vragen boordevol inzichten!

1. De kracht van handelsindicatoren begrijpen

Handelsindicatoren zijn krachtige hulpmiddelen die traders gebruiken om marktinformatie te interpreteren en hun handelsbeslissingen te begeleiden. Deze indicatoren zijn complexe algoritmen die verschillende aspecten van marktgegevens analyseren, zoals prijs, volume en open interesse om handelssignalen te genereren.

1.1. Het belang van 24-uursvolume

De 24-uurs volume is een belangrijke meting die de totale hoeveelheid handelsactiviteit binnen een periode van 24 uur weergeeft. Het volgen van dit volume helpt traders begrijpen het niveau van interesse en activiteit in een bepaald activum, waardoor ze aanwijzingen krijgen over mogelijke prijsbewegingen en de stabiliteit van huidige trends.

1.2. Accumulatie/distributie: een uitgebreide marktdrukindicator

De Accumulatie / distributie indicator biedt een alomvattend beeld van de marktdruk en geeft inzicht in de vraag of een activum wordt geaccumuleerd (gekocht) of gedistribueerd (verkocht). Door slotkoersen en handelsvolumes te vergelijken, kan deze indicator helpen bij het identificeren van potentiële prijsomkeringen en trendsterkte.

1.3. Aroon: de trend volgen

De Aroon indicator is een unieke tool die is ontworpen om het begin van een nieuwe trend te identificeren en de kracht ervan in te schatten. Door de tijd sinds de hoogste en laagste prijzen gedurende een bepaalde periode te vergelijken, helpt dit traders bepalen of zich een bullish of bearish trend ontwikkelt, wat de mogelijkheid biedt om vroeg in de trend te positioneren.

1.4. Auto Pitchfork: marktkanalen tekenen

De Automatische hooivork tool is een tekeninstrument dat wordt gebruikt om pitchforks te creëren - een type kanaal dat potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus kan identificeren en mogelijke toekomstige prijspaden kan voorspellen. Door zich automatisch aan te passen aan prijsbewegingen, kan deze tool dynamische inzichten bieden in markttrends.

2. Dieper graven in handelsindicatoren

2.1. Gemiddeld dagbereik: volatiliteit meten

De Gemiddeld dagbereik meet het gemiddelde verschil tussen de hoge en lage prijzen van een activum over een bepaald aantal perioden. Deze indicator geeft inzicht in de volatiliteit van een actief, die een cruciale rol kan spelen bij de vaststelling stop verliezen en neem winstniveaus.

2.2. Gemiddelde directionele index: de trendsterkte begrijpen

De Gemiddelde directionele index (ADX) is een trendsterkte-indicator. Het meet de kracht van een trend, maar geeft niet de richting aan. Traders gebruiken het vaak in combinatie met andere indicatoren om te bepalen of een trend sterk genoeg is trade.

2.3. Gemiddeld werkelijk bereik: volatiliteit in focus

De Gemiddeld True Range (ATR) is een andere volatiliteitsindicator. Het berekent het gemiddelde bereik tussen de hoge en lage prijzen over een bepaald aantal perioden. De ATR is vooral handig bij het instellen van stop-loss-orders en het identificeren van ontsnappingsmogelijkheden.

2.4. Geweldige oscillator: op nul zetten op marktmomentum

De Awesome Oscillator is een momentumindicator waarbij het recente marktmomentum wordt vergeleken met het momentum over een groter tijdsbestek. De oscillator beweegt boven en onder een nullijn en biedt inzicht in potentiële koop- of verkoopmogelijkheden.

2.5. Machtsbalans: beoordeling van de stieren en beren

De Balance of Power indicator is ontworpen om de sterkte van kopers (stieren) en verkopers (beren) in de markt te meten. Wanneer de machtsevenwicht verschuivingen, kan het een teken zijn van mogelijke prijsomkeringen, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor traders.

2.6. Bollinger Bands: de marktvolatiliteit vastleggen

Bollinger Bands are een volatiliteitsindicator die een band van drie lijnen creëert - de middelste lijn is een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) en de buitenste lijnen zijn standaarddeviaties weg van de SMA. Deze banden breiden uit en krimpen op basis van Marktvolatiliteit, die dynamische ondersteuning en weerstandsniveaus biedt.

2.7. Bull Bear Power: het marktsentiment peilen

De Bull Bear-kracht indicator meet de macht van kopers (stieren) en verkopers (beren) in de markt. Door de hoge en lage prijzen te vergelijken met de exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA), traders kunnen het algehele marktsentiment peilen.

2.8. Chaikin Money Flow: de instroom en uitstroom van geld volgen

De Chaikin-geldstroom (CMF) is een volumegewogen gemiddelde van accumulatie en distributie gedurende een bepaalde periode. De CMF beweegt tussen -1 en 1, wat inzicht geeft in het marktsentiment en potentiële koop- of verkoopdruk.

2.9. Chaikin Oscillator: momentum en accumulatie in één oogopslag

De Chaikin-oscillator is een momentumindicator die de accumulatie en distributie van een actief over een bepaalde periode meet. Door de beweging van de accumulatie/distributielijn te vergelijken met de prijs van het activum, helpt de oscillator potentiële trendomkeringen en koop- of verkoopkansen te identificeren.

2.10. Chande Momentum Oscillator: puur momentum meten

De Chande-momentum Oscillator (CMO) meet het momentum van de prijs van een actief. In tegenstelling tot andere momentum indicatoren, berekent de CMO de som van up-dagen en down-dagen over een periode, wat een zuivere maatstaf is voor het momentum van een activum. Deze informatie kan behulpzaam zijn bij het identificeren van mogelijke trendomkeringen en overbought of oversold condities.

2.11. Chop Zone: trendloze markten identificeren

De Hak zone indicator helpt traders identificeren trendloze of 'onstabiele' markten. Het gebruikt een algoritme om de prijsbeweging van een activum te vergelijken met zijn bereik, om aan te geven of de markt trending is of zijwaarts beweegt. Deze kennis kan helpen traders passen hun aan strategieën om valse signalen te vermijden tijdens schokkerige markten.

2.12. Choppiness-index: marktrichting beoordelen

De Haperigheidsindex is een ander hulpmiddel om te bepalen of de markt trending is of zijwaarts beweegt. Het gebruikt een wiskundige formule om de mate van schokkerigheid in de markt te kwantificeren, wat helpt traders vermijd valse uitbraken en zweepzagen.

2.13. Commodity Channel Index: nieuwe trends ontdekken

De Commodity Channel Index (CCI) is een veelzijdige indicator die helpt traders identificeren nieuwe trends, extreme omstandigheden en prijsomkeringen. Door de typische prijs van een activum te vergelijken met het voortschrijdend gemiddelde en rekening te houden met de afwijking van het gemiddelde, kan de CCI biedt een waardevol perspectief op de marktomstandigheden.

2.14. Connors RSI: een samengestelde benadering van momentum

Connor RSI is een samengestelde indicator die de combineert Relative Strength Index (RSI), Rate of Change (RoC), en het percentage prijswijzigingen dat voor de dag eindigt. Deze combinatie biedt een uitgebreid beeld van het momentum van een actief, wat helpt traders identificeren potentiële entry- en exitpunten.

2.15. Coppock-curve: koopmogelijkheden op lange termijn ontdekken

De Coppock-curve is een momentumindicator die is ontworpen om koopmogelijkheden op de langetermijnaandelenmarkt te identificeren. Door het veranderingspercentage te berekenen en a gewogen voortschrijdend gemiddelde Coppock-curve genereert een signaallijn die kan helpen traders identificeren potentiële bodems in de markt.

2.16. Correlatiecoëfficiënt: activarelaties evalueren

De Correlatiecoëfficiënt meet de statistische relatie tussen twee activa. Deze informatie is essentieel voor traders die betrokken zijn bij parenhandel of het diversifiëren van hun portefeuille, omdat het kan helpen bij het identificeren van activa die samen of in tegengestelde richtingen bewegen.

2.17. Cumulatieve volume-index: geldstroom volgen

De Cumulatief volume Index (CVI) is een indicator die het cumulatieve volume van opwaarts en neerwaarts meet trades om de geldstroom te volgen. Het CVI kan helpen traders beoordelen het algehele marktsentiment en identificeren potentiële bullish of bearish trends.

2.18. Detrended prijsoscillator: markttrends verwijderen

De Afhankelijke prijsoscillator (FG) is een tool die de langetermijntrends uit prijzen haalt. Dit "onttrenden" helpt traders richten zich op de kortetermijncycli en overbought- of oversold-condities, wat een duidelijker beeld geeft van de prijsbeweging van een activum.

2.19. Directionele bewegingsindex: trendrichting en sterkte evalueren

De Directionele bewegingsindex (DMI) is een veelzijdige indicator die helpt traders identificeren de richting en kracht van een trend. Het bestaat uit drie regels: de positieve richtingaanwijzer (+DI), de negatieve richtingaanwijzer (-DI) en Gemiddelde directionele index (ADX) – biedt een uitgebreid overzicht van markttrends.

2.20. Divergentie-indicator: trendomkeringen spotten

De Divergentie-indicator is een hulpmiddel dat afwijkingen tussen de prijs van een activum en een oscillator identificeert. Deze verschillen kunnen vaak potentiële trendomkeringen signaleren tradeDit is een kans om te anticiperen op veranderingen in de richting van de markt.

2.21. Donchian-kanalen: puistjes opsporen

Donchian-kanalen zijn een volatiliteitsindicator die potentiële prijsuitbraken benadrukt. De kanalen worden gevormd door de hoogste high en laagste low over een bepaalde periode uit te zetten, waardoor een visuele gids ontstaat voor het begrijpen van de huidige marktvolatiliteit.

2.22. Dubbele EMA: verbeterde trendgevoeligheid

De Double Exponentieel voortschrijdend gemiddelde (DEMA) verbetert trendgevoeligheid over een enkele EMA. Door een formule toe te passen die meer gewicht toekent aan recente prijsgegevens, vermindert DEMA de vertraging in reactie op prijsveranderingen en biedt het een nauwkeurigere weerspiegeling van de huidige markttrends.

2.23. Bewegingsgemak: volume en prijs samen

Gemak van beweging (EOM) is een op volume gebaseerde indicator die prijs- en volumegegevens combineert om te laten zien hoe gemakkelijk de prijs van een activum kan veranderen. EOM kan helpen traders identificeren of een prijsbeweging sterke volumeondersteuning had, wat aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat de beweging doorzet.

2.24. Elder Force Index: maatstaf van stieren en beren

De Elder Force-index is een momentumindicator die de kracht van bulls meet tijdens positieve dagen (prijzen stijgen) en de kracht van bears tijdens negatieve dagen (prijzen dalen). Deze informatie kan geven traders een uniek inzicht in de kracht achter de marktbewegingen.

2.25. Envelop: prijsextremen volgen

An Envelop is een technische analyse tool die twee voortschrijdende gemiddelden bevat die de bovenste en onderste prijsklassen definiëren. Enveloppen kunnen helpen traders identificeren overbought- of oversold-condities en bieden potentiële signalen voor prijsomkeringen.

3. Geavanceerde handelsindicatoren

3.1. Fisher Transform: Prijsinformatie verscherpen

De Fisher-transformatie is een oscillator die prijsomkeringen probeert te identificeren door de prijsinformatie te verscherpen en om te keren. Deze transformatie kan extreme prijsbewegingen duidelijker maken, wat helpt traders in hun besluitvormingsproces.

3.2. Historische volatiliteit: inzicht in het verleden

Historische volatiliteit (HV) is een statistische maatstaf voor de spreiding van rendementen voor een bepaald effect of marktindex. Door de volatiliteit uit het verleden te begrijpen, traders kunnen een idee krijgen van mogelijke toekomstige prijsbewegingen, wat helpt bij risico management en strategieplanning.

3.3. Romp voortschrijdend gemiddelde: vertraging verminderen

De Romp voortschrijdend gemiddelde (HMA) is een type voortschrijdend gemiddelde dat is ontworpen om vertraging te verminderen en tegelijkertijd een vloeiende curve te behouden. De HMA bereikt dit door gebruik te maken van gewogen gemiddelden en vierkantswortels, waardoor een beter reagerende indicator wordt geboden voor het identificeren van markttrends.

3.4. Ichimoku Cloud: een uitgebreide indicator

De Ichimoku Cloud is een uitgebreide indicator die ondersteuning en weerstand definieert, trendrichting identificeert, momentum meet en handelssignalen geeft. Deze veelzijdige aanpak maakt het voor velen een veelzijdige tool traders.

3.5. Keltner-kanalen: indicator voor volatiliteit en prijsklasse

Keltner Channels zijn een op volatiliteit gebaseerde indicator die kanalen vormt rond een exponentieel voortschrijdend gemiddelde. De breedte van de kanalen wordt bepaald door de Average True Range (ATR), die een dynamische kijk geeft op volatiliteit en potentiële prijsniveaus.

3.6. Klinger Oscillator: op volume gebaseerde analyse

De Klinger-oscillator is een op volume gebaseerde indicator die is ontworpen om langetermijntrends van de geldstroom te voorspellen. Door het volume dat in en uit een effect stroomt te vergelijken, kan het inzicht verschaffen in de kracht van een trend en potentiële omkeerpunten.

3.7. Weet het zeker: een momentumoscillator

Weet het zeker (KST) is een momentumoscillator gebaseerd op de afgevlakte veranderingssnelheid voor vier verschillende tijdframes. De KST schommelt rond nul en kan worden gebruikt om potentiële koop- en verkoopsignalen te identificeren.

3.8. Kleinste kwadraten voortschrijdend gemiddelde: fout minimaliseren

De Kleinste kwadraten voortschrijdend gemiddelde (LSMA) gebruikt de regressiemethode met de kleinste kwadraten om de lijn te bepalen die het beste past bij een prijs over een bepaalde periode. Deze methode minimaliseert de fout tussen de werkelijke prijs en de best passende lijn, waardoor een nauwkeuriger gemiddelde ontstaat.

3.9. Lineair regressiekanaal: prijsextremen definiëren

Lineaire regressiekanalen zijn een technische analysetool die een kanaal creëert rond een lineaire regressielijn. De bovenste en onderste lijnen vertegenwoordigen potentiële steun- en weerstandsgebieden, helpend traders identificeren prijsextremen.

3.10. MA Cross: de kracht van twee voortschrijdende gemiddelden

De Moving Average Cross (MAC) omvat het gebruik van twee voortschrijdende gemiddelden – een korte termijn en een lange termijn – om handelssignalen te genereren. Wanneer de MA op korte termijn de MA op lange termijn overschrijdt, kan dit een koopsignaal aangeven, en wanneer deze eronder komt, kan dit een verkoopsignaal zijn.

3.11. Massa-index: op zoek naar omkeringen

De Mass Index is een volatiliteitsindicator die geen richting geeft, maar in plaats daarvan potentiële omkeringen identificeert op basis van bereikuitbreidingen. Het uitgangspunt is dat omkeringen waarschijnlijk zullen plaatsvinden wanneer de prijsklasse groter wordt, wat de Mass Index probeert te identificeren.

3.12. McGinley Dynamic: een responsief voortschrijdend gemiddelde

De McGinleyDynamisch lijkt op een voortschrijdend gemiddelde, maar toch is het een afvlakkingsmechanisme voor prijzen dat veel beter blijkt te volgen dan welk voortschrijdend gemiddelde dan ook. Het minimaliseert de prijsscheiding en prijsschommelingen, en sluit de prijzen veel nauwer aan.

3.13. Momentum: wijzigingspercentage van prijzen

De Momentum-indicator kwantificeert de snelheid van prijsveranderingen door huidige en eerdere prijzen te vergelijken. Het is een leidende indicator die een voorproefje geeft van toekomstige prijsveranderingen voordat ze plaatsvinden, wat gunstig kan zijn in een trending markt.

3.14. Geldstroomindex: volume en prijs in één indicator

De Geld Flow Index (MFI) is een naar volume gewogen relatieve sterkte-indicator die de sterkte van de geldinstroom en -uitstroom van een effect laat zien. Het is gerelateerd aan de Relative Strength Index (RSI), maar omvat volume, terwijl de RSI alleen naar de prijs kijkt.

3.15. Maanfasenindicator: een onconventionele benadering

De Maanfasen Indicator is een niet-traditionele benadering van marktanalyse. Sommige traders geloven dat de maan het gedrag van mensen en daarmee de markten beïnvloedt. Deze indicator markeert de fasen van nieuwe maan en volle maan op uw kaart.

3.16. Lint voortschrijdend gemiddelde: meerdere MA's, één indicator

De Bewegend gemiddeld lint is een reeks voortschrijdende gemiddelden van verschillende lengtes, uitgezet op dezelfde kaart. Het resultaat is een lintuiterlijk, dat een uitgebreider beeld kan geven van de trend in de markt.

3.17. Grafieken met meerdere tijdsperioden: meerdere perspectieven

Meerdere tijdsperioden Grafieken toestaan traders om verschillende tijdframes op één grafiek te bekijken. Dit kan een uitgebreider beeld van de markt geven, waardoor trends of patronen kunnen worden benadrukt

3.18. Nettovolume: een volume-prijsindicator

Nettovolume is een eenvoudige maar effectieve indicator die het volume van downdagen aftrekt van het volume van updagen. Dit kan een duidelijk beeld geven of kopers of verkopers de markt domineren en helpen traders identificeren potentiële trendomkeringen.

3.19. Volume per saldo: cumulatieve koopdruk volgen

Per saldo volume (OBV) is een momentumindicator die volumestroom gebruikt om veranderingen in de aandelenkoers te voorspellen. OBV meet de koop- en verkoopdruk door het volume op “stijgende” dagen op te tellen en het volume op “dalende” dagen af ​​te trekken.

3.20. Open interesse: marktactiviteit meten

Openstaande rente vertegenwoordigt het totale aantal uitstaande contracten dat nog niet is afgewikkeld voor een activum. Een hoge openstaande interesse kan aangeven dat er veel activiteit is in een contract, terwijl een lage openstaande interesse kan duiden op een gebrek daaraan liquiditeit.

3.21. Parabolische SAR: trendomkeringen identificeren

De parabolische SAR (Stop en Reverse) is een trendvolgende indicator die potentiële entry- en exitpunten biedt. Deze indicator volgt de prijs als een trailing stop en heeft de neiging om boven of onder de prijs te draaien, wat wijst op potentiële trendomkeringen.

3.22. Draaipunten: belangrijkste prijsniveaus

Pivot Points zijn een populaire indicator voor het bepalen van potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus. Het draaipunt en zijn ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn gebieden waarop de richting van de prijsbeweging mogelijk kan veranderen.

3.23. Prijsoscillator: prijsbewegingen vereenvoudigen

De Prijs oscillator vereenvoudigt het proces van het opsporen van potentiële prijstrends gedurende specifieke perioden. Door het verschil te berekenen tussen twee voortschrijdende gemiddelden van de prijs van een effect, helpt de Price Oscillator potentiële koop- en verkoopargumenten te identificeren.

3.24. Prijs Volumetrend: volume en prijs samen

De Prijsvolumetrend (PVT) combineert prijs en volume op een manier die vergelijkbaar is met het On Balance Volume (OBV), maar PVT is gevoeliger voor slotkoersen. De PVT stijgt of daalt afhankelijk van de relatieve verandering in de slotkoersen, waardoor er een cumulatief effect ontstaat.

3.25. Snelheid van verandering: Momentum vastleggen

De Rate of Change (ROC) is een momentumoscillator die de procentuele verandering tussen de huidige prijs en de prijs van een bepaald aantal perioden geleden meet. De ROC is een snelle indicator die oscilleert rond een nullijn.

3.26. Relatieve sterkte-index: momentum beoordelen

De Relative Strength Index (RSI) is een momentumoscillator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet. RSI schommelt tussen nul en 100 en wordt vaak gebruikt om overbought- of oversold-condities te identificeren en potentiële omkeringen aan te geven.

3.27. Relatieve vitaliteitsindex: prijsdynamiek vergelijken

De Relative Vigor Index (RVI) vergelijkt de dynamiek van verschillende prijsperioden om potentiële prijsveranderingen te identificeren. De slotkoers is meestal hoger dan de openingskoers in een bullish markt, dus de RVI gebruikt dit principe om signalen te genereren.

3.28. Relatieve volatiliteitsindex: volatiliteit meten

Het familielid Volatiliteitsindex (RVI) meet de richting van de volatiliteit. Het is vergelijkbaar met de Relative Strength Index (RSI), maar in plaats van dagelijkse prijsveranderingen gebruikt het standaarddeviatie.

3.29. Rob Booker-indicatoren: aangepaste indicatoren voor trendidentificatie

Rob Booker Indicatoren zijn aangepaste indicatoren ontwikkeld door trader Rob Boeker. Deze omvatten de Rob Booker Intraday Pivot Points, Knoxville-divergentie, Gemiste draaipunten, Reversal en Ziv Ghost Pivots, elk ontworpen om specifieke marktomstandigheden en patronen te benadrukken.

3.30 uur. SMI Ergodic-indicator: trendrichting identificeren

De SMI Ergodische indicator is een krachtig hulpmiddel om de richting van een trend te identificeren. Het vergelijkt de slotkoers van een actief met zijn prijsbereik gedurende een specifiek aantal perioden, waardoor een duidelijk beeld ontstaat van opwaartse of neerwaartse trends.

3.31. SMI Ergodische oscillator: overbought- en oververkochte omstandigheden opsporen

De SMI Ergodische Oscillator is het verschil tussen de SMI Ergodische Indicator en zijn signaallijn. Traders gebruiken deze oscillator vaak om overbought- en oversold-condities te herkennen, die potentiële marktomkeringen kunnen signaleren.

3.32. Afgevlakt voortschrijdend gemiddelde: ruis verminderen

De Smoothed Moving Average (SMMA) geeft evenveel gewicht aan alle datapunten. Het verzacht prijsschommelingen, waardoor traders om marktruis weg te filteren en te focussen op de onderliggende prijstrend.

3.33. Stochastisch: Momentumoscillator

De stochastische oscillator is een momentumindicator die een bepaalde slotkoers van een effect vergelijkt met een bereik van zijn prijzen over een bepaalde periode. De snelheid en verandering van prijsbewegingen worden vervolgens gebruikt om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen.

3.34. Stochastische RSI: gevoeligheid voor marktbewegingen

De stochastische RSI past de Stochastic Oscillator-formule toe op de Relative Strength Index (RSI) om een ​​indicator te creëren die gevoelig reageert op veranderingen in de marktprijs. Deze combinatie helpt bij het identificeren van overbought- en oververkochte omstandigheden op de markt.

3.35. Supertrend: de markttrend volgen

De Supertrend is een trendvolgende indicator die wordt gebruikt om op- en neerwaartse trends in de prijs te identificeren. De indicatorlijn verandert van kleur op basis van de trendrichting, waardoor een visuele weergave van de trend ontstaat.

3.36. Technische beoordelingen: een uitgebreide analysetool

Technische beoordelingen zijn een uitgebreide analysetool die activa beoordeelt op basis van de technische analyse-indicatoren. Door verschillende indicatoren te combineren tot één beoordeling, traders kunnen een snel en uitgebreid beeld krijgen van de technische status van het asset.

3.37. Tijdgewogen gemiddelde prijs: op volume gebaseerd gemiddelde

De Tijdgewogen gemiddelde prijs (TWAP) is een op volume gebaseerd gemiddelde dat door instellingen wordt gebruikt traders om grotere orders uit te voeren zonder de markt te verstoren. De TWAP wordt berekend door de waarde van elke transactie te delen door het totale volume over een bepaalde periode.

3.38. Triple EMA: vertraging en ruis verminderen

Het Triple Exponential Moving Average (TEMA) is een voortschrijdend gemiddelde dat een enkelvoudig, dubbel en drievoudig exponentieel voortschrijdend gemiddelde combineert om vertraging te verminderen en marktruis weg te filteren. Door dit te doen, zorgt het voor een vloeiendere lijn die sneller reageert op prijsveranderingen.

3.39. TRIX: Markttrends volgen

De TRIX is een momentumoscillator die het procentuele veranderingspercentage weergeeft van een drievoudig exponentieel afgevlakt voortschrijdend gemiddelde van de slotkoers van een actief. Het wordt vaak gebruikt om potentiële prijsomkeringen te identificeren en kan een handig hulpmiddel zijn om marktruis weg te filteren.

3.40. True Strength Index: identificatie van overbought- en oversold-condities

De Ware krachtindex (TSI) is een momentumoscillator die helpt traders identificeren overbought- en oversold-condities en geven de kracht van een trend weer. Door de korte- en langetermijnmarkt te vergelijken

3.41. Ultieme oscillator: combinatie van korte, middellange en lange termijnperioden

De Ultimate Oscillator is een momentumoscillator die is ontworpen om momentum over drie verschillende tijdframes vast te leggen. Door korte, middellange en lange termijnperioden op te nemen, probeert deze oscillator problemen te vermijden die gepaard gaan met het toepassen van een enkel tijdsbestek.

3.42. Volume omhoog/omlaag: koop- en verkoopdruk onderscheiden

Up/Down Volume is een op volume gebaseerde indicator die up-volume en down-volume scheidt, waardoor traders om het verschil te zien tussen het volume dat een asset binnenstroomt en het volume dat eruit stroomt. Dit verschil kan helpen bij het identificeren van de kracht van een trend of mogelijke omkeringen.

3.43. Zichtbare gemiddelde prijs: de gemiddelde prijs volgen

De zichtbare gemiddelde prijs is een eenvoudige maar nuttige indicator die de gemiddelde prijs van het zichtbare deel van een grafiek berekent. Dit helpt traders identificeren snel de gemiddelde prijs op hun huidige scherm zonder de invloed van oudere gegevens die momenteel niet worden weergegeven.

3.44. Volatiliteitsstop: risicobeheer

De Volatility Stop is een stop-loss-methode die volatiliteit gebruikt om exitpunten te bepalen. Dit kan helpen traders beheren risico's door een dynamisch stopniveau te bieden dat zich aanpast aan de volatiliteit van het activum.

3.45. Volume gewogen voortschrijdend gemiddelde: volume toevoegen aan de mix

De Volumegewogen voortschrijdend gemiddelde (VWMA) is een variatie op het eenvoudige voortschrijdend gemiddelde waarin volumegegevens zijn verwerkt. Door dit te doen, geeft het prioriteit aan prijsbewegingen die plaatsvinden bij grote volumes, waardoor een nauwkeuriger gemiddelde wordt verkregen in actieve markten.

3.46. Volume-oscillator: prijstrends blootleggen

De Volume-oscillator is een op volume gebaseerde indicator die de volumetrends benadrukt door twee voortschrijdende gemiddelden met verschillende lengtes te vergelijken. Dit helpt tradeWe kunnen zien of het volume toeneemt of afneemt, wat kan helpen prijstrends te bevestigen of te waarschuwen voor mogelijke omkeringen.

3.47. Vortex-indicator: trendrichting identificeren

De Vortex Indicator is een oscillator die wordt gebruikt om het begin van een nieuwe trend te bepalen en om lopende trends te bevestigen. Het maakt gebruik van hoge, lage en gesloten prijzen om twee oscillerende lijnen te creëren die waardevolle inzichten in de trendrichting kunnen bieden.

3.48. VWAP Auto Anchored: een maatstaf voor de gemiddelde prijs

De VWAP De Auto Anchored-indicator biedt een volumegewogen gemiddelde prijs, die als maatstaf dient voor de gemiddelde prijs van een actief traded gedurende de dag, gecorrigeerd voor volume. Het kan helpen traders identificeren liquiditeitspunten en begrijpen de algemene markttrend.

3.49. Williams Alligator: trendveranderingen spotten

De Williams alligator is een trendindicator die gebruik maakt van afgevlakte voortschrijdende gemiddelden, uitgezet rond de prijs om een ​​structuur te vormen die lijkt op de kaak, tanden en lippen van een alligator. Dit helpt traders identificeren het begin van een trend en de richting ervan.

3.50. Williams-fractals: prijsomkeringen benadrukken

Williams-fractalen is een indicator die wordt gebruikt in technische analyse en die de hoogste of laagste laagste waarde van een prijsbeweging laat zien. Fractals zijn indicatoren op kandelaargrafieken die omkeerpunten in de markt identificeren.

3.51. Williams Percentage Bereik: Momentum Oscillator

De Williams Percent Range, ook bekend als %R, is een momentumoscillator die overbought- en oversoldniveaus meet. Net als bij de stochastische oscillator helpt het traders identificeren potentiële omslagpunten wanneer de markt overbelast is.

3.52. Woodies CCI: een compleet handelssysteem

Woodies CCI is een complexe, maar grondige benadering van technische analyse. Het omvat meerdere berekeningen en zet verschillende indicatoren in de grafiek, waaronder de CCI, een voortschrijdend gemiddelde van de CCI en meer. Dit systeem kan een compleet beeld van de markt geven en daarbij helpen traders identificeren potentiële handelsmogelijkheden.

3.53. Zig Zag: marktruis wegfilteren

De Zig Zag indicator is een trendvolgende en trendomkerende indicator die veranderingen in de prijs van een actief filtert die onder een bepaald niveau liggen. Het is niet voorspellend, maar kan helpen de markttrends en -cycli te visualiseren.

4. Conclusie

In de snelle handelswereld kan het hebben van een goed afgeronde toolkit met indicatoren het verschil maken tussen succesvol trades en gemiste kansen. Door deze indicatoren te begrijpen en toe te passen, traders kunnen beter geïnformeerde beslissingen nemen, hun risico's effectief beheren en mogelijk hun algehele handelsprestaties verbeteren.

❔ Veelgestelde vragen

driehoek sm rechts
Wat is een handelsindicator?

Een handelsindicator is een wiskundige berekening die kan worden toegepast op de prijs van een effect of volumegegevens, die waardevolle inzichten bieden in markttrends en potentiële handelsmogelijkheden.

driehoek sm rechts
Hoe gebruik ik handelsindicatoren?

Handelsindicatoren kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het type indicator en het doel ervan. Bijvoorbeeld, trend indicatoren kan helpen bij het identificeren van de richting van de markt, terwijl volume-indicatoren kan de kracht van een trend aangeven.

driehoek sm rechts
Kan ik meerdere handelsindicatoren tegelijkertijd gebruiken?

Ja veel traders gebruiken meerdere indicatoren tegelijk om signalen te bevestigen en de nauwkeurigheid van hun voorspellingen te verbeteren. Het is echter belangrijk om niet alleen op indicatoren te vertrouwen en andere te overwegen methoden voor marktanalyse .

driehoek sm rechts
Wat is de beste handelsindicator?

Er is niet één "beste" handelsindicator, aangezien de effectiviteit van een indicator kan variëren op basis van de marktomstandigheden en de trader's strategie. Het is raadzaam om verschillende indicatoren te begrijpen en te testen om de indicatoren te vinden die het beste werken voor uw specifieke situatie handel in stijl en doelstellingen.

driehoek sm rechts
Zijn handelsindicatoren een garantie voor succes?

Hoewel handelsindicatoren waardevolle inzichten kunnen bieden en uw handelsstrategie kunnen verbeteren, zijn ze geen garantie voor succes. Marktgedrag kan worden beïnvloed door een groot aantal factoren, en het is belangrijk om deze naast uw indicatoren in overweging te nemen. Altijd gebruiken risicobeheerstrategieën en maak geïnformeerde handelsbeslissingen.

Auteur: Florian Fendt
Een ambitieuze investeerder en trader, Florian opgericht BrokerCheck na mijn studie economie aan de universiteit. Sinds 2017 deelt hij zijn kennis en passie voor de financiële markten op BrokerCheck.
Lees meer van Florian Fendt
Florian-Fendt-auteur

laat een reactie achter

Top 3 Brokers

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2024

Exness

4.6 van de 5 sterren (18 stemmen)
markets.com-logo-nieuw

Markets.com

4.6 van de 5 sterren (9 stemmen)
81.3% van de detailhandel CFD rekeningen verliezen geld

Vantage

4.6 van de 5 sterren (10 stemmen)
80% van de detailhandel CFD rekeningen verliezen geld

Andere klanten bestelden ook:

⭐ Wat vind je van dit artikel?

Vond je dit bericht nuttig? Reageer of beoordeel als je iets te zeggen hebt over dit artikel.

Ontvang gratis handelssignalen
Mis nooit meer een kans

Ontvang gratis handelssignalen

filters

We sorteren standaard op hoogste beoordeling. Als je andere wilt zien brokerU kunt ze selecteren in de vervolgkeuzelijst of uw zoekopdracht verfijnen met meer filters.
- schuifregelaar
0 - 100
Wat ben je aan het zoeken?
Makelaars
Regulatie
Platform
Storting / opname
account type
Kantoor locatie
Broker Voordelen